Kis Gabi receptkönyve

Ananászos gyömbéres csirke

Szeretem a gyümölcsös ételeket, és az ananász az egyik kedvencem. Tegnap kipróbáltam egy új ételt, ezt szeretném most megosztani veletek. 🙂

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell kockára vágva

1 ananász konzerv

1 bambuszrügy konzerv

4 evőkanál szójaszósz  

0,5 kávéskanál őrölt gyömbér 

1 teáskanál lime lé

1-2 evőkanál napraforgó olaj 

Kevés fokhagyma 

Bors

 

Elkészítés: 

Rendkívül egyszerű. Az ananászt beleöntjük egy szűrőbe, és lecsöpögtetjük.

 

A bambusszal is így teszünk, majd átmossuk hideg vízzel. 

Az olaj kivételével összekeverünk mindent egy tálban, és 0,5-1 órát hagyjuk pácolódni. 

Pácolódás után hozzá keverjük az olajat, és sütőzsákba tesszük. Sütjük kb. 35-40 percig 200 fokon utána kiöntjük a sütőzsákból a tepsibe, és egy kicsit megpirítjuk. 

Ha nincs otthon sütőzsák, szerintem serpenyőben, lábasban lefedve is elkészíthető. 

Főtt rizzsel tálaljuk. 

Feldobhatjuk még apróra vágott sárgarépával, kaliforniai paprikával, változtathatunk a fűszerek arányán ízlés szerint.

Jó étvágyat! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!