Szeretem a gyümölcsös ételeket, és az ananász az egyik kedvencem. Tegnap kipróbáltam egy új ételt, ezt szeretném most megosztani veletek. 🙂
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell kockára vágva
1 ananász konzerv
1 bambuszrügy konzerv
4 evőkanál szójaszósz
0,5 kávéskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál lime lé
1-2 evőkanál napraforgó olaj
Kevés fokhagyma
Só
Bors
Elkészítés:
Rendkívül egyszerű. Az ananászt beleöntjük egy szűrőbe, és lecsöpögtetjük.
A bambusszal is így teszünk, majd átmossuk hideg vízzel.
Az olaj kivételével összekeverünk mindent egy tálban, és 0,5-1 órát hagyjuk pácolódni.
Pácolódás után hozzá keverjük az olajat, és sütőzsákba tesszük. Sütjük kb. 35-40 percig 200 fokon utána kiöntjük a sütőzsákból a tepsibe, és egy kicsit megpirítjuk.
Ha nincs otthon sütőzsák, szerintem serpenyőben, lábasban lefedve is elkészíthető.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Feldobhatjuk még apróra vágott sárgarépával, kaliforniai paprikával, változtathatunk a fűszerek arányán ízlés szerint.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: