Kis Gabi receptkönyve

Tepsis krumpli görögösen, csirkével

Szeretem a mediterrán konyhát. A fűszeres ízek számomra a nyarat idézik, az illatokról az olasz tengerpartok, és a görög gyros büfék hangulata jut eszembe.

Előszeretettel használom a görög gyros fűszerkeveréket, és bár a maximális gyros élményt nem lehet visszadni egy tepsiben, vagy serpenyőben sült hússal, azért ezek is nagyon finomak. Nagy előnye, hogy csak összedobáljuk az előkészített hozzávalókat, és a többi munkát elvégzi a sütő.

Hozzávalók :

1 kg csirkecomb filé 

2,5 kg krumpli

1 fej vöröshagyma 

1, 5 csomag gyros fűszerkeverék

2-3 evőkanál olaj a pácoláshoz

3 evőkanál zsír a sütéshez

Paprikával, cukkinivel, padlizsánnal gazdagíthatjuk. A paradicsomot csak azért nem írtam ide, mert bár az íze passzol az ételhez, de nagyon sok levet enged. Aki szereti, ettől függetlenül tehet bele.

A csirkét megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk (kb. akkorára, amekkorára a krumplit fogjuk). Bepácoljuk a fűszerkeverék felével, és 2-3 evőkanál olajjal. Ha ezt sütés előtti este csináljuk, a húst jól átjárja a fűszerek íze, de nem kötelező. 

Míg a hús pácolódik, megpucoljuk a krumplit, és kb. akkora darabokra vágjuk  mint a húst. 

A tepsibe beletesszük a felvágott hagymát, elosztva a zsírt. Rátesszük a krumplit, és megszorjuk a fűszerkeverék másik felével.

Hanyagul rádobáljuk a hús darabokat. 

Aztán befedjük alufóliával, és 220 fokon megsütjük. Nem kell előmelegíteni a sütőt, kb. 1 óra múlva vegyük ki, és keverjük össze. Tegyük vissza rá a fóliát, és süssük még egy 1/2 órát. Ismét keverjük meg  aztán tegyük vissza még 15 percre a sütőbe, fólia nélkül.

Kész is! 

Egy kis tzatziki, vagy görög saláta, és kész is a görög ebéd, vagy vacsora… 

Jó sütést! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!