Szeretitek a káposztát? És a savanyú káposztát? Mi minden féle formában fogyasztjuk, de nekem személyes kedvencem a rakott káposzta. Nem egy diétás étel, kicsit macerás elkészíteni, cserébe laktató és kiadós.
Hozzávalók :
1-1,5 kg savanyú káposzta
50-60 dkg darált sertés hús
15 dkg füstölt hús
1 zacskó előfőzött rizs
Tejföl (sok 🙂
Zsír vagy olaj
Piros paprika
Majoranna
Só
Bors
Elkészítés :
A káposztát megmossuk, kevés zsíron pirospaprikával és a füstölt hússal puhára főzzük. A darált húst befűszerezzük, és zsíron megpároljuk. Megfőzzük a rizst, hozzá keverjük a húshoz, teszünk bele 2-3 evőkanál tejfölt.
Egy tepsibe lerakjuk a káposzta egyik felét. Ráterítjük a húsos tölteléket, aztán a káposzta másik felét. A maradék tejfölbe egy kis lisztet tesztünk (elhagyható), és egyenletesen elkenjük a második káposzta rétegen. Én ezt is be szoktam fűszerezni, sót, borsot, majorannát rakok bele. Szándékosan nem írtam a tejfölhöz mennyiséget, mert én legalább 1-1,5 cm vastag tejföl réteget szeretek a tetején. 🙂
Kb. 30 percre betesszük a 200 fokos sütőbe. Amikor elkezd barnulni a teteje, kész.
Jó főzést!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: