Kis Gabi receptkönyve

Rakott káposzta

Szeretitek a káposztát? És a savanyú káposztát? Mi minden féle formában fogyasztjuk, de nekem személyes kedvencem a rakott káposzta. Nem egy diétás étel, kicsit macerás elkészíteni, cserébe laktató és kiadós. 

 

Hozzávalók :

1-1,5 kg savanyú káposzta

50-60 dkg darált sertés hús 

15 dkg füstölt hús 

1 zacskó előfőzött rizs

Tejföl (sok 🙂  

Zsír vagy olaj

Piros paprika 

Majoranna 

Bors

 

Elkészítés :

A káposztát megmossuk, kevés zsíron pirospaprikával és a füstölt hússal puhára főzzük. A darált húst befűszerezzük, és zsíron megpároljuk. Megfőzzük a rizst, hozzá keverjük a húshoz, teszünk bele 2-3 evőkanál tejfölt.

Egy tepsibe lerakjuk a káposzta egyik felét. Ráterítjük a húsos tölteléket, aztán a káposzta másik felét. A maradék tejfölbe egy kis lisztet tesztünk (elhagyható), és egyenletesen elkenjük a második káposzta rétegen. Én ezt is be szoktam fűszerezni, sót, borsot, majorannát rakok bele. Szándékosan nem írtam a tejfölhöz mennyiséget, mert én legalább 1-1,5 cm vastag tejföl réteget szeretek a tetején. 🙂

Kb. 30 percre betesszük a 200 fokos sütőbe. Amikor elkezd barnulni a teteje, kész. 

Jó főzést! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!