Ez a keksz nem csak Karácsonykor jön jól, a téli teázás, forró csokis, bekuckózós esték finom nasija is lehet. Nem éppen alakbarát, vigyázni kell vele mert pillanatok alatt elfogy. 🙂
Hozzávalók :
22 dkg finom liszt
15 dkg cukor
10 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 tojás
1 kávéskanál gyömbér
1 kávéskanál fahéj
1/2 teáskanál szódabikarbóna
késhegynyi sütőpor
kevés só
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, és a mézet. Összegyúrjuk a tésztát, ha nagyon ragad, tehetünk hozzá még egy kis lisztet.
Kb. 2 cm átmérőjű golyókat formálunk, kicsit meglapítjuk, és tepsibe tesszük, kicsit távolabb egymástól mert szülés közben szétterülnek.
160 fokos sütőben 10-12 percig sütjük őket.
Érdemes egyből két adagot sütni, mert nagyon finom.
Jó sütést!
Kommentek