Nemsokára eper szezon, és én imádom az epret. Amiben eper van, mindent megkóstolok. Erről eszembe jutott, hogy ha már van egy zacskónyi fagyasztott eper a frigóban, miért is ne süssek pitét?
A tészta receptjét ezen a linken találjátok:
A töltelék :
1-1,5 kg fagyasztott eper
10-12 nagy levél bazsalikom
3 csomag vaníliás cukor
Ízlés szerint porcukor
Babapiskóta morzsa
Elkészítés:
Az epret kiolvasztjuk, villával összetörjük. Hozzáadjuk az egész apróra vágott bazsalikomot, és a cukrokat. Állni hagyjuk legalább egy fél órát.
Kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk a babapiskóta morzsával, kinyomkodjuk egy kicsit az eper levét (ahogyan az almás piténél az almát), és elterítjük a morzsán. A továbbiakban mindent úgy csinálunk, mint az almás piténél.
Jó sütést!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: