Kis Gabi receptkönyve

Epres-bazsalikomos pite

Nemsokára eper szezon, és én imádom az epret. Amiben eper van, mindent megkóstolok. Erről eszembe jutott, hogy ha már van egy zacskónyi fagyasztott eper a frigóban, miért is ne süssek pitét?

A tészta receptjét ezen a linken találjátok:

Anyu almás pitéje

A töltelék :

1-1,5 kg fagyasztott eper

10-12 nagy levél bazsalikom

3 csomag vaníliás cukor 

Ízlés szerint porcukor

Babapiskóta morzsa

Elkészítés:

Az epret kiolvasztjuk, villával összetörjük. Hozzáadjuk az egész apróra vágott bazsalikomot, és a cukrokat. Állni hagyjuk legalább egy fél órát. 

Kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk a babapiskóta morzsával, kinyomkodjuk egy kicsit az eper levét (ahogyan az almás piténél az almát), és elterítjük a morzsán. A továbbiakban mindent úgy csinálunk, mint az almás piténél. 

Jó sütést! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!