Kis Gabi receptkönyve

A Pörkölt

Szerintem nem nagyon van Kis Hazánkban olyan háztartás, ahol ne főznének valamilyen formában pörköltet. Eredetileg az alföldi pásztorok, gulyások étele volt, és marhából vagy birkából főzték, akkor még paprika nélkül. A fűszerpaprika csak a XVI. században jelent meg Magyarországon, először dísznövényként. A parasztok kezdték el használni, porrá őrölve, zsíron pirított hagymához adva. Ebből lett a… Tovább »

Ananászos gyömbéres csirke

Szeretem a gyümölcsös ételeket, és az ananász az egyik kedvencem. Tegnap kipróbáltam egy új ételt, ezt szeretném most megosztani veletek. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg csirkemell kockára vágva 1 ananász konzerv 1 bambuszrügy konzerv 4 evőkanál szójaszósz   0,5 kávéskanál őrölt gyömbér  1 teáskanál lime lé 1-2 evőkanál napraforgó olaj  Kevés fokhagyma  Só Bors   Elkészítés:  Rendkívül… Tovább »

Boci-bú, avagy a tárkony és a tejszín házassága

Az első étel, amiről írni szeretnék nektek, tulajdonképpen egy tárkonyos-tejszínes, szaftos hús. Nálunk azért Boci-bú a neve, mert amikor a gyerekek először kóstolták, éppen borjúból készült. Amikor megkérdezték, mit eszünk, mondtam, hogy boci húst. Kicsik voltak még, persze egyből jött az, hogy “Búúú”. Így aztán maradt Boci-bú. Gyakorlatilag bármilyen húsból elkészíthető, de borjúból és sertésből… Tovább »

Sütni, főzni jó!

Szeretek főzni, és süteményeket sütni. Szerencsére három gyerekes anyukaként szükség is van a tudományomra. Úgy gondoltam, miért ne oszthatnám meg ezt a tudást másokkal? Mivel enni is szeretek, csupa olyan receptet hozok majd nektek, ami kipróbált, és finom. Lesz köztük olyan, ami a főzni tudóknak egyszerűnek tűnik, mint mondjuk egy pörkölt, de lesz olyan is,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!