Kis Gabi receptkönyve

Rakott káposzta

Szeretitek a káposztát? És a savanyú káposztát? Mi minden féle formában fogyasztjuk, de nekem személyes kedvencem a rakott káposzta. Nem egy diétás étel, kicsit macerás elkészíteni, cserébe laktató és kiadós.    Hozzávalók : 1-1,5 kg savanyú káposzta 50-60 dkg darált sertés hús  15 dkg füstölt hús  1 zacskó előfőzött rizs Tejföl (sok 🙂   Zsír vagy… Tovább »

A Pörkölt

Szerintem nem nagyon van Kis Hazánkban olyan háztartás, ahol ne főznének valamilyen formában pörköltet. Eredetileg az alföldi pásztorok, gulyások étele volt, és marhából vagy birkából főzték, akkor még paprika nélkül. A fűszerpaprika csak a XVI. században jelent meg Magyarországon, először dísznövényként. A parasztok kezdték el használni, porrá őrölve, zsíron pirított hagymához adva. Ebből lett a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!